HEALTH

Welke mondkapjes moet ik kopen?

Mondbeschermers zijn een belangrijk onderdeel van uw bescherming tegen het coronavirus. Ze helpen de verspreiding van het virus tegen te gaan en beschermen u en de mensen om u heen. Het kan echter best moeilijk zijn om een goede gebitsbeschermer te kopen, omdat er zoveel verschillende soorten en namen voor zijn. In deze blogpost bespreken we welke gebitsbeschermers u het beste kunt kopen en waarom. We zullen ook enkele tips geven over hoe u de juiste gebitsbeschermer voor u kiest!

Mondkapjes kopen

Bij het kopen van gebitsbeschermers moet u op een paar dingen letten. Ten eerste moet u ervoor zorgen dat de gebitsbeschermer goed past. Hij moet comfortabel zitten en niet te los of te strak zitten. Sommige mondkapjes die je kunt kopen hebben verschillende maten. Andere mondkapjes hebben slechts één universele maat. Als je deze mondkapjes wilt kopen, is het belangrijk om na te gaan of ze niet te strak zijn. Daarnaast kunnen we grofweg twee verschillende soorten mondkapjes onderscheiden: medische mondkapjes en niet-medische mondkapjes.

Niet-medische mondkapjes kopen

Niet-medische mondkapjes kopen, kun je in principe overal doen. Het grootste verschil tussen medische en niet-medische mondkapjes is namelijk dat niet-medische mondkapjes alleen vallen onder de Warenwet. Dit houdt in dat hier niet specifiek wordt gelet op de verdere kwaliteit van de mondkapjes als het op persoonsbescherming aankomt. Niet-medische mondkapjes kopen kan alsnog voor gebruik in het openbaar vervoer, tenzij anders aangegeven wordt.

Medische mondkapjes kopen

Medische mondkapjes kopen kan voor twee verschillende redenen. Om je omgeving zo goed mogelijk te beschermen kun je type 2 maskers kopen. Als je medische mondkapjes kopen om jezelf zo goed mogelijk te beschermen, kun je het beste kijken naar FFP maskers. Dit is een afkorting voor Filtering Face Piece en filters de lucht die je inademt. Overigens kan het ook voorkomen dat een bepaald soort masker ergens door de overheid verplicht wordt gesteld. Waar je op moet letten als je mondkapjes wilt kopen weet je nu!

Similar Posts