HEALTH

Baby in je kamer? Ja. Baby in uw bed? Nee.

baby

Ouders hebben lang verteld dat baby’s in hun eigen wieg moeten slapen om het risico van een plotselinge, onverwachte babysterfte (SUID) te verminderen, maar bijna 1 op de 5 baby’s slaapt nog steeds in het bed van hun ouders, zo blijkt uit een nieuwe studie.

Om het risico op SUID, of sudden infant death syndrome (SIDS) te verminderen, adviseert de American Academy of Pediatrics dat ouders hun kamer delen met hun baby tot minstens 6 maanden, en idealiter tot 1 jaar. De AAP adviseert ook tegen het delen van bedden, maar nieuwe ouders kunnen wisselend advies over het delen van bedden krijgen van hun kinderartsen, suggereerde de studie.

Ongeveer 59% van de nieuwe mama’s zei dat ze van plan waren om kamers te delen zonder het delen van een bed. Maar slechts 45% van degenen die zeiden dat ze van plan waren om alleen kamers te delen, hadden dat in het verleden twee weken gedaan.

“Wij vonden heel wat moeders bed-delen ondanks AAP-aanbevelingen aan ruimte-aandeel zonder bed-delen,” bovengenoemde studie hoofdauteur Dr. Ann Kellams, een professor van pediatrie bij de Universiteit van Virginia.

Kellams zei dat er verschillende redenen zijn waarom ouders nog steeds zouden kunnen kiezen om de baby naar hun bed te brengen. “Er is een subgroep van mensen die echt het gevoel hebben dat het delen van een bed noodzakelijk is voor het geven van borstvoeding en, cultureel gezien, zijn zuigelingen die het bed routinematig delen soms de sociale norm,” zei ze. En, ze merkte op dat er sommige families zijn die gewoon geen aparte veilige plek hebben voor de baby om te slapen.

Waarom is het zo belangrijk om de baby uit je bed te houden? “We maken ons zorgen over toevallige verstikking. In onze westerse samenleving houden we van zachte kussen-top matrassen en gezellige dikke dekbedden en kussens. Die dingen vormen een risico op verstikking en wurging. Mensen denken dat ze wakker worden, maar als baby’s stikken, is het meestal een heel stille, stille gebeurtenis”, legt Kellams uit.

Dr. Jillian Parekh, een kinderarts bij het Kinderziekenhuis in Montefiore zei dat het delen van een bed een van de grootste risicofactoren voor SUID is. Ze was niet betrokken bij de studie.

“Volwassenen die zich omrollen of iets dat de mond van de baby bedekt kunnen stikken, maar zelfs het slapen naast andere mensen leidt tot lagere zuurstofniveaus die baby’s op een hoger risico zetten,” zei Parekh.

Voor een goede nachtrust voor u en uw baby is het belangrijk om te zorgen voor een volledig verduisterde kamer. Er zijn verschillende soorten raamdecoratie die geschikt zijn om kamers te verduisteren. Verschillende soorten zijn verduisterende vouwgordijnen, verduisterende rolgordijnen of verduisterende gordijnen.

Similar Posts